Splošni pogoji

Kupovanje v naši trgovini je hitro, enostavno in varno.

Cene

Vse cene so v evrih in vključujejo DDV. Navedene cene veljajo za nakupe v spletni trgovini in se lahko razlikujejo od cen na ostalih prodajnih mestih. Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Veljajo cene, ki jih kupec potrdi pri nakupu v spletni trgovini. Nekatere slike so simbolične.

Zneski navedeni ob ceni artikla – nakup na obroke ( npr. ŽE OD 100 eur – mes ), ne vsebujejo DDV. 

Dostava

Naročeno blago vam bomo dostavili na vaš naslov najkasneje v 5 do 7 delovnih dneh po prejemu naročila oziroma po dogovoru za večja naročila.

Stroški dostave

Pri nakupu izdelkov v spletni tgovini premzl-trade.si se obračuna poštnina po ceniku dostavljalca (Pošta Slovenije, kurirska služba). Pri nakupu v vrednosti nad 100€ v trgovini je dostava v Sloveniji brezplačna!

Plačevanje 

V spletni trgovini Premzl Trade kupljeno blago lahko plačate:

  • po predračunu,
  • po povzetju (z gotovino ob dostavi blaga, dodatno se obračuna strošek nakazila, ki ga izvede dostavljalec),
  • preko sistema Paypal (s kreditno kartico, tudi, če nimate uporabniškega računa)

Če izberete plačilo po predračunu, ga dobite na vaš elektronski naslov. Blago bomo dostavili najkasneje v sedmih dneh po plačilu predračuna.

Sprememba in preklic naročila ter reševanje reklamacij

Če želite spremeniti ali preklicati naročilo, nam to sporočite čim prej preko obrazca za vračilo izdelkov ali po e-pošti premzl.trade@amis.net.

Za preklic naročila šteje tudi vrnjeno blago. Če ste blago že prejeli, ga lahko vrnete v 14 dneh. Štirinajstdnevni rok za vračilo blaga začne teči naslednji dan po prejemu blaga. 

Če potrošnik prevzeto blago vrne, mu kupnino vrnemo nemudoma oziroma najkasneje v 14 dneh po odstopu od pogodbe. Poštne stroške plača naročnik. 

Blago mora biti vrnjeno nepoškodovano in v originalni embalaži, v prejeti količini, razen če kupec ni kriv za poškodbo ali zmanjšano količino blaga. Za dodatna pojasnila in pomoč pri nakupu se obrnite na naslov premzl.trade@amis.net.

Odgovornost za stvarne napake

Prodajalec potrošniku odgovarja za stvarne napake kupljenega blaga po zakonskih predpisih (Zakon o varstvu potrošnikov). Pravice iz naslova jamčevanja za stvarne napake prenehajo po dveh letih po dostavi blaga. Kupec mora pravice iz naslova jamčevanja za stvarne napake uveljavljati z navedbo številke naročila, svojega imena in poštnega naslova s kratko navedbo razlogov za uveljavljanje. Stranka na zahtevo podjetja Premzl Trade d.o.o. pošlje pomanjkljivo blago v preverjanje na stroške in odgovornost podjetja Premzl Trade d.o.o. na naslov: Premzl Trade d.o.o., Zolajeva ulica 7, Maribor.

Reklamacije

Reklamacije lahko sporočite najkasneje v 15 dneh od dostave blaga preko obrazca za vračilo blaga, na telefonsko številko 02 333 8783, po elektronski pošti premzl.trade@amis.net ali pisno na Premzl Trade d.o.o., Zolajeva ulica 7, Maribor.

Prizadevali si jih bomo rešiti v najkrajšem možnem času.

Količinske reklamacije bomo rešili najkasneje v sedmih delavnih dneh od njihovega prejema.

Reklamacije, ki se nanašajo na kakovost izdelkov ali embalaže, bomo rešili najkasneje v 30 dneh od njihovega prejema.

Za blago po preteku roka uporabe ne jamčimo.

Dodatne informacije in pomoč pri reševanju sporov najdete na platformi za elektronsko reševanje potrošniških sporov - SRPS

Pravica do odstopa od pogodbe

V roku štirinajstih dni imate pravico do odstopa od pogodbe brez navedbe razlogov za odstop od pogodbe. Rok za odstop od pogodbe je štirinajst dni od dneva, ko vi ali tretja oseba, ki ste jo pooblastili, prejmete (oziroma prejme) blago (oziroma pri delni dostavi zadnje blago) v posest.

Če želite uveljaviti pravico do odstopa od pogodbe, nam morate svojo odločitev sporočiti v nedvoumni izjavi (npr. v pismu, poslanem po pošti ali e-pošti), da boste od te pogodbe odstopili. V ta namen lahko uporabite priloženi vzorčni obrazec za odstop od pogodbe, uporaba katerega pa sicer ni zahtevana.

Odstop od pogodbe naslovite na:

E-poštni naslov: premzl.trade@amis.net ali po pošti: Premzl Trade d.o.o., Zolajeva ulica 7, Maribor.

Posledice odstopa od pogodbe

Če odstopite od pogodbe, vam moramo nemudoma in najkasneje v roku štirinajstih dni od dneva, ko smo od vas prejeli sporočilo o vašem odstopu od pogodbe, vrniti plačila, ki smo jih prejeli od vas, vključno s stroški pošiljanja (z izjemo stroškov plačila po povzetju). Vračilo bomo opravili z istim plačilnim sredstvom, kot ste ga uporabili v prvotni transakciji, razen, če smo se z vami izrecno dogovorili drugače; v nobenem primeru vam zaradi teh vračil ne bomo zaračunavali odškodnine. Vračilo lahko zavrnemo, dokler ne prejmemo blaga ali dokler nam ne predložite dokazila, da ste blago poslali, odvisno od tega, kaj se zgodi prej.

Vračilo kupnine pri načinu plačila po povzetju

Če ste izbrali način plačila po povzetju in želite vrniti pošiljko ali njen del, potrebujemo vaše bančne podatke, da vam bomo lahko nakazali znesek kupnine (brez stroškov plačila po povzetju). Po prejemu vrnjenega blaga vam bomo poslali potrdilo o prejemu vračila blaga, v katerem vas bomo prosili, da nam posredujete svoje bančne podatke. V ta namen stopite v stik z našim centrom za pomoč strankam po e-pošti na premzl.trade@amis.net ali na telefonsko številko 02 333 8783 (cena dohodnih klicev se obračuna po veljavnem ceniku vašega operaterja).

Blago morate poslati nazaj ali predati nemudoma, v vsakem primeru pa najkasneje v roku štirinajstih dni od dneva, ko ste nas obvestili o odstopu te pogodbe, na spodnji naslov:

Premzl Trade d.o.o.
Zolajeva ulica 7,
2000 Maribor
Slovenija

Šteje se, da je blago vrnjeno pravočasno, če blago pošljete pred pretekom štirinajstdnevnega roka. Stroške vračila blaga po pošti plača naročnik.

Z vzorčnim obrazcem za odstop od pogodbe izpolnjujemo le zakonsko določene obveznosti zbiranja podatkov. Odstopa od pogodbe nam ni treba sporočati posebej, na primer z obrazcem v nadaljevanju, za odstop od pogodbe zadostuje vrnjeno blago.

Vzorčni obrazec za odstop:

(Če želite odstopiti od pogodbe, izpolnite ta obrazec in nam ga pošljite)

— Za Premzl Trade d.o.o., Zolajeva ulica 7, 2000 Maribor, Slovenija

— E-poštni naslov: premzl.trade@amis.net

— Izjavljam(o), da odstopamo(o) (*) od sklenjene pogodbe o nakupu spodaj naštetega blaga (*)/opravljanju spodaj navedene storitve (*)

— Naročeno dne (*)/prejeto dne (*)

— Ime potrošnika(ov)

— Poštni naslov potrošnika(ov)

— Podpis potrošnika(ov) (samo v primeru sporočila na papirju)

— Datum

(*) Kar ne velja, prečrtajte

Varstvo podatkov in uporabnikov

Vsi osebni podatki so vselej obravnavani zaupno. Vaši posredovani osebni podatki bodo obdelani, uporabljeni in shranjeni za namen obdelave in izvedbe vašega naročila. Po potrebi bodo vaši podatki posredovani tudi povezanim podjetjem in/ali našim storitvenim partnerjem, ki jih bodo obdelali in uporabili za namene izvedbe naročila.

Shranjevanje pogodbenega besedila

Pogodbeno besedilo hrani Premzl Trade d.o.o. in ga po zaključku postopka naročanja ni več mogoče preklicati. Prenesete si ga lahko tukaj (pdf). Podatke o naročilu pa lahko natisnete takoj po njegovem pošiljanju.

Avtorske pravice in blagovna znamka

Vsebina tega spletnega mesta, vključno z besedili, grafikami, s fotografijami, z ilustracijami, s slikami, z gibljivimi slikami, zvoki in s programsko opremo je avtorsko zaščitena. Snemanje in uporaba sta dovoljena samo za zasebno uporabo. Nadaljnja objava, posredovanje, reproduciranje ali druga uporaba naštetih materialov je prepovedana.

Pomoč

Dodatne informacije in pomoč pri nakupu lahko dobite na telefonski številki 02 333 8783 ali prek elektronske pošte premzl.trade@amis.net.

Osnovni podatki o podjetju Premzl Trade d.o.o.

Sedež družbe:
Starše 92e, 2205 Starše

Trgovina, skladišče in ogled strojev:
Zolajeva ulica 7, Maribor

[T] +386 (0)2 333-8783
[M] +386 (0)41 634-917
[M] +386 (0)31 680-228..

[E-mail]  premzl.trade@amis.net

Registrski organ Okrožno sodišče Maribor
Matična številka 5643554000
Družba je zavezanec za DDV. ID za DDV SI90710274

Transakcijski račun:
Nova KBM d.d.: SI56 0420 2000 2877 830


___________________________________________


Splošni pogoji veljavni na dan 01.10.2021