Zasebnost

Zasebnost vaših podatkov je za nas izjemno pomembna, saj je skladnost s predpisi temelj naše politike.

Na tem mestu si lahko preberete na kakšen način podjetje Premzl Trade d.o.o. izvaja politiko zasebnosti v skladu z zakonskimi določili. Podrobneje je opisan način zbiranja vaših osebnih podatkov, namen njihove uporabe in onemogočanje njihovega posredovanja tretjim osebam.

Podjetje Premzl Trade d.o.o. skrbi za varovanje vaših osebnih podatkov, tako da deluje v skladu s predpisi in zakoni (podlaga: Zakon o varstvu osebnih podatkov ZVOP-1, Ur. l. RS št. 94/07 in Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov – GDPR s pričetkom uporabe dne 25.05.2018).

1. Veljavnost in uporaba politike zasebnosti

Politika zasebnosti velja in se brez izjem uporablja za:

vsakega uporabnika spletnih strani podjetja Premzl Trade d.o.o., ob prvem in vsakem nadaljnjem obisku ter vsako osebo, ki podjetju posreduje svoje osebne podatke v kakršnikoli obliki.

Politika zasebnosti se lahko spremeni oziroma dopolni brez vnaprejšnjega opozorila ali obvestila v skladu z zakonskimi predpisi, ki so takrat v veljavi. Aktualna verzija politike zasebnosti je objavljena na spletni strani „Zasebnost“

Ta politika se ne nanaša na osebne podatke, ki se obdelujejo znotraj samih produktov podjetja.

Z uporabo storitev družbe se strinjate s splošnimi pogoji te Politike zasebnosti.

2. Opredelitev pomembnih izrazov

Osebni podatek pomeni katero koli informacijo v zvezi z določenim ali določljivim posameznikom.

Osebni podatek je vsak podatek, ki se nanaša na določeno fizično osebo in jo ta podatek tudi določa (ime in priimek, naslov, telefonska številka, EMŠO, ….).

Določljiv posameznik je tisti, ki ga je mogoče neposredno ali posredno določiti, zlasti z navedbo identifikatorja, kot je ime, identifikacijska številka, podatki o lokaciji, spletni identifikator ali z navedbo enega ali več dejavnikov, ki so značilni za fizično, fiziološko, genetsko, duševno, gospodarsko, kulturno ali družbeno identiteto tega posameznika.

Lastnik spletnih strani je podjetje Premzl Trade d.o.o.

Uporabnik spletnih strani je vsaka oseba, ki dostopa do predmetnih spletnih strani, ne glede na način.

3. Vrste podatkov, ki jih zbiramo

Osebni podatki, ki se zbirajo na spletnih straneh z izpolnitvijo kontaktnega obrazca, v katerega vpisujete vaše ime in priimek, telefon, e-poštni naslov, se zbirajo izključno z namenom vzpostavitve komunikacije z vami. Enako velja tudi za podatke, ki nam niso posredovani preko kontaktnega obrazca na spletnih straneh.

Na podlagi zbranih informacij, ki so z vaše strani oddane prostovoljno, je podjetju Premzl Trade d.o.o. omogočena vzpostavitev neposrednega kontakta in odzivnost na vaše povpraševanje v najkrajšem možnem času.

Podatki, ki jih zbiramo pri pošiljanju e-novic, se shranjujejo pri ponudniku storitve Elastic Email in so dostopni zgolj in samo podjetju Premzl Trade d.o.o. za namen, ki je opredeljen v predmetni politiki zasebnosti.

4. Občutljivi osebni podatki

Občutljivi osebni podatki so zlasti podatki o rasnem, narodnem ali narodnostnem poreklu, političnem, verskem ali filozofskem prepričanju, članstvu v sindikatu, zdravstvenem stanju, spolnem življenju, vpisu ali izbrisu v ali iz kazenske evidence ali evidenc, ki se vodijo na podlagi zakona, ki ureja prekrške; občutljivi osebni podatki so tudi biometrične značilnosti, če je z njihovo uporabo mogoče določiti posameznika v zvezi s kakšno od prej navedenih okoliščin.

Občutljivih podatkov ne zbiramo. Pozivamo vas, da nam ne posredujete ali nam razkrivate kakršnihkoli občutljivih osebnih podatkov bodisi preko storitev družbe ali kako drugače.

5. Namen obdelave podatkov

Osebne podatke, ki jih zbiramo na naših spletnih straneh in z neposrednim kontaktom, uporabljamo izključno in samo z namenom komuniciranja in obveščanja.

6. Uporaba naslovov elektronske pošte

Premzl Trade d.o.o. za namene neposrednega trženja uporablja izključno osebne podatke, v zvezi s katerimi ste glede neposrednega trženja podali predhodno soglasje. Podatki, zbrani iz javno dostopnih virov, se uporabljajo izključno upoštevajoč zakonske omejitve.

Premzl Trade d.o.o. za namene neposrednega trženja svojih storitev strankam občasno pošilja promocijska sporočila ali obvestila, ki se nanašajo na storitve družbe. Če boste označili, da želite prejemati naše novice, boste vključeni v ustrezno skupino. V kolikor obvestil ne želite več prejemati, lahko spremenite nastavitve. Vsa odpiranja spletnih strani iz prejetih promocijskih sporočil ter klike v elektronski pošti z novicami beležimo. V primeru, da kliknete na povezavo v elektronski pošti, dogodek ustrezno zabeležimo in označimo, s katerega kanala (vir klika, npr. e-poštna kampanja) izvira, tako da lahko povežemo akcijo z vašim elektronskim naslovom.

7. Pravice imetnika osebnih podatkov

Prijava na e-novice pomeni, da se strinjate oziroma nam dovoljujete, da vam jih periodično pošiljamo.

Od prejemanja e-novic oziroma prenehanja komuniciranja z naše strani imate vedno možnost odjave, kar bomo dosledno spoštovali.

Kot imetnik osebnih podatkov imate pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov iz naših seznamov.

Možnost odjave boste še naprej imeli v vsakem e-sporočilu, ki ga prejmete od nas oziroma z dopisom na e-naslov premzl.trade@amis.net, na katerega lahko naslovite tudi zahtevek po uveljavljanju pravic imetnika osebnih podatkov.

8. Potisna sporočila

Na naši spletni strani lahko podate izrecno soglasje ali nesoglasje za pošiljanje potisnih sporočil. V primeru, da na naši spletni strani podate izrecno soglasje za pošiljanje potisnih sporočil (‘dovoli’), bomo brskalnik vaše naprave (mobilne ali namizne) vključili v skupino pri ponudniku storitve potisnih sporočil prek platforme Feedify. Podatek o vaši napravi, ki pa ne vključuje osebnih podatkov (tj. ni vašega naslova elektronske pošte), se bo shranil v podatkovno bazo ponudnika Feedify zato, da vam bomo kasneje prek njihove platforme pošiljali potisna sporočila v napravo.

9. Novice (newsletter)

Za pošiljanje novic (newsletter) uporabljamo zunanje ponudnike, kjer so shranjeni naslednji podatki: naslov elektronske pošte, ime in priimek, naziv podjetja ali ustanove. Ta sekundarni seznam (podatki) je shranjen pri ponudniku Elastic Email zato, da lahko pošiljamo novice (newsletter). Od prejemanja novic se lahko kadarkoli odjavite tako, da kliknete na povezavo v novicah, ki vam jih pošljemo.

10. Posredovanje podatkov

Osebnih podatkov, ki jih pridobimo na naših spletnih straneh in z neposrednim kontaktom, nikoli ne posredujemo tretjim osebam, v kolikor za to nimamo vašega predhodnega in izrecnega pisnega dovoljenja.

11 .Pravica do dopolnitve, popravka, blokiranja, izbrisa in ugovora

Če menite, da so vaši osebni podatki v naših evidencah nepopolni, netočni ali neažurni in bi radi popravili, posodobili, umaknili ali kako drugače omejili našo uporabo vaših osebnih podatkov, ki ste nam jih predhodno neposredno posredovali, lahko uporabite spodaj navedene načine in stopite z nami v stik. V vaši zahtevi naj bodo vključeni vaši kontaktni podatki ter jasna navedba podatkov, ki bi jih radi popravili, posodobili, umaknili ali kako drugače omejili našo uporabo. Poskušali bomo ugoditi vaši zahtevi takoj, ko bo to mogoče.

Na voljo vam dajemo številne možnosti v zvezi z našo uporabo in razkritjem vaših osebnih podatkov za namene trženje:

UREJANJE OSEBNIH PODATKOV

Za urejanje vaših osebnih podatkov, se prijavite v vaš uporabniški račun, kjer lahko:

Uredite svoje ime, e-mail, in telefonsko številko
Spremenite svoje geslo
Naslov
Spremenitve nastavitve novic

PRENOS PODATKOV

Na svoj računalnik lahko prenesete podatke o vašem računu, če ste se registrirali kot uporabnik v spletni trgovini:

Osebni podatki
Naslovi
Naročila

DOSTOP DO OSEBNIH PODATKOV

Z obvestilom preko kontaktnega obrazca lahko zahtevate poročilo z vsemi vašimi osebnimi podatki, ki jih hranimo. Zahteva lahko pošljete tudi na premzl.trade@amis.net

PRAVICA DO IZBRISA

Z obvestilom preko kontaktnega obrazca lahko zahtevate izbris/anonimizacijo vseh vaših podatkov ki jih hranimo. POMEMBNO! Zavedajte se da je ta proces identičen brisanju vašega uporabniškega računa. Po končanem postopku se v svoj račun NE BOSTE mogli več prijaviti. Zahteva za izbris osebnih podatkov lahko pošljete tudi na premzl.trade@amis.net

12. Rok hrambe podatkov

Osebne podatke hranimo časovno neomejeno oziroma do vaše odjave.

Spremembe Politike zasebnosti

Premzl Trade d.o.o. lahko to Politiko zasebnosti spremeni. Za informacijo o tem, kdaj je bila Politika nazadnje spremenjena, prosimo, da pogledate datum veljavnosti na vrhu dokumenta. Kakršnakoli sprememba velja od dneva javne objave spremenjene Politike zasebnosti na spletnih straneh Premzl Trade d.o.o..

13. Definicija piškotkov

‘Piškotki’ so niz podatkov, ki so začasno v obliki majhne tekstovne datoteke ali dela prostora v vašem brskalniku shranjeni na vašem trdem disku in omogočajo naši strani prepoznavanje vašega računalnika, ko naslednjič obiščete spletno stran.  Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov oziroma informacij, ki bi vas lahko identificirale.

Spletna mesta Premzl Trade d.o.o. uporabljajo naslednje piškotke:

Nujni piškotki

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletne strani in jih ni mogoče izklopiti. Taki piškotki so nastavljeni na osnovi vaše izbire jezika, valute, nastavitve zasebnosti in prijavne seje. Brskalnik lahko nastavite tako, da blokira te piškotke, vendar naša spletna mesta morda ne bodo delovala.

Analitika in statistika

Ti piškotki omogočajo merjenje prometa obiskovalcev in ogled virov prometa z zbiranjem podatkov v nizih podatkov. Prav tako nam pomagajo razumeti, kateri izdelki in dejanja so bolj priljubljeni kot drugi.

Marketing in remarketing

Te piškotke običajno uporabljajo naši tržni in oglaševalski partnerji. Uporabljajo jih lahko za oblikovanje profila vašega zanimanja in kasneje prikazujejo ustrezne oglase. Če teh piškotkov ne dovolite, se vam ne bodo prikazovali oglasi, ki ustrezajo vašim interesom.

Vedno imate možnost, da piškotke zavrnete oziroma jih izklopite v vašem spletnem brskalniku.

Če piškotke izklopite, spletna stran ne bo delovala optimalno oziroma bodo nekatere funkcionalnosti onemogočene. Tudi pri izklopu vseh piškotkov bo brskalnik še vedno pridobival določene informacije, ki so potrebne za osnovno delovanje naše spletne strani.

14. Povezave do drugih spletnih strani

Ta politika zasebnosti izključuje vse druge spletne povezave in mesta (vključno z socialnimi omrežji), tudi če ste povezavo nanje našli na naših spletnih straneh. Uporaba teh povezav je izključno vaša odločitev in v tem primeru podjetje Premzl Trade d.o.o. ne odgovarja za ustrezno izvajanje varnostne politike.

Priporočamo, da pri vsaki spletni strani, ki jo obiščete, preberete njihovo politiko zasebnosti.

Kontakt za pritožbe ali informacije v zvezi z našo Politiko zasebnosti:

Če imate kakršnokoli vprašanje ali potrebujete dodatno pojasnilo glede izvajanja politike zasebnosti ravnanja z osebnimi podatki podjetja Premzl Trade d.o.o., nas lahko vedno kontaktirate na naslovu premzl.trade@amis.net in z veseljem vam bomo odgovorili.